2 Ocak 2014 Perşembe

İç Mimarlar Şantiye Şefi Olabilirler mi?

İç Mimarlar Şantiye Şefi Olabilirlermi?

Günümüzde İnşaat ve Yapı sektörü hızlı gelişmekte ve yenilenmektedir.Yeni yönetmelik gereği artık Türkiyede yapılmakta olup imar yasasına göre Kontrol Mühendisleri ve yapı denetim şirketleri tarafından kontrol edilen inşaatlarda ,Yapı Denetim Kontrolluğunun dışında da İnşaat sorumluluğu Şantiye Şeflerine verilmektedir.


    İnşaatlarda bulundurulması zaruri Şantiye Şefleri ise aşağıda belirtilen meslek dallarına mensup kişiler tarfından yapılabilmektedir.

    İnşaat Mühendisi,Mimar,Makina Mühendisi,Elektrik Mühendisi,Elektrik-Elektronik Mühendisi,İnşaat Teknk. ve Makina Teknikerleri İnşaatlarda belirli bir metrekare inşaat alanında Şantiye Şefliği Görevini yürütebilmektedirler.




İç Mimarlar Şantiye Şefliği görevi yapamamaktadırlar,Sebebi ise İç Mimarlık eğitimi görmüş meslek kişileri üniversite eğitimlerinin temelinde sanat ve tasarım ağırlıklı olduğu için inşaat ile ilgiligi genel statik ve dinamik esaslı analitik dersler ve bu konuda formasyon sahibi olmamaları yatmaktadır.

1 yorum:

  1. mimarlar şantiye de şeflik yaparken statik hesap mı yapıyoarlar? haksızlıktır meslek ve yetki yi vermeme usulsüzlüğüdür. içmimarsız yaşam alanı mı olur. olursada kopya dekor olur hedaim.

    YanıtlaSil