11 Şubat 2014 Salı

İç Mimar Öğrenci Stajı

İç Mimar Öğrenci Stajı

   İç Mimarlık okuyorsun ve Öğrenci stajın geldi,İç Mimar adayları stajında verim alabilmesi için nelere dikkat etmeli biraz sizlere fikir vermeye çalışalım.


İç Mimar Nerelerde Staj Yapabilir?


İç Mimarlık eğitimi alan öğrenciler meslek stajlarını 2 şekilde yapmaktadır.
-Şantiye Stajı
-Buro (Ofis) Stajı

Şantiye Stajı:

İç Mimar;Mimarlık ve İnşaat odaklı tasarım ve uygulama firmalarında staj yapabilmektedir.
Şantiye stajı için İç Mimar adayı öğrenciler Mimari ve inşaat  işleri yapan firmalarda stajlarını yapabilirler.
İç Mimarlar bu firmaların hali hazırda devam eden inşaat işlerinde (yeni inşaat,tadilat ve dekorasyon işleri) mimari projeye göre şantiyelerde yapılan uygulamaların mimari ve iç mimari proje ye uygunluğunu ve uygulama şeklini yerinde görme ve işverenin verdiği yetki çerçevesin de kontrol etmekle görevlendirilebilir.


İç Mimar Şantiye Satajında Dikkat Etmesi Gerekenler;

İç Mimar ,Şantiye Stajı

İç Mimar Şantiye de daha önceleri inşaat alanında bulunmadıysa öncelikle can güvenliği ve kontroluğüne dikkat etmeli,Muhakkak Baret takmalı ve altı sağlam tabanı olan ayakkabılar giymelidir.Akşam mesaisi yapılırken eğer şantiyede kalacaksa muhakkak fosforlu çalışma elbisesi giymelidir.

Ofis (Buro) Stajı:

İç Mimar Buro Stajını yine inşaat ve mimari işler yapan firmaların tasarım ofislerinde İç Mimar yada Mimar lar kontrolluğunda yapabilmektedirler.

Mimari Tasarım Ofisi,İç Mimar Ofis Stajı

İç Mimar ofis stajında Tasarım yapılırken gerçek hayatta müşterilerin istek ve ihtiyaclarına göre firmaların tasarımları yaparken neler yaptıklarını ve neler yaşadıklarını,Tasarım sırasında ne gibi yollar izlediklerini ve işlerin uygulamaya kadar hangi aşamalardan geçtiğini ve bir projenin gerçekleşmesi adına ne gibi zorluklar ve detaylar yaşandığını görebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder