24 Temmuz 2014 Perşembe

İç Mimar


İç Mimar Hakkında



   İç mimarlık; günlük yaşam alanlarımızın hepsini yeniden düzene sokan ve birçok yeniliği de beraberinde getiren kişilerdir.
   Yaptıkları dekoratif dokunuşlar ile sadece yaşam alanlarımızda değil zevk ve sefa için gezip gördüğümüz yerleri de düzene sokan kişilerdir. Yaptıkları işler çok basit gibi görünse de iç mimarlık çok kolay bir meslek gibi görünse de dizayn edilecek yerin santim santim hesaplanması çok zor bir durumdur.
İç mimarlar yaptıkları işler ve neticesinde çıkan görüntü kişiyi ve dekora ettikleri yeterli ilk görünümünden çok farklı kılar. İç mimar makan da yeni bir organizasyon yaparak yeni ve ekonomik çözümler getirmek amacıyla tasarımlar üretir.

   İç mimar malzeme ve teknoloji alanındaki gelişmeleri, mekân ve donanım tasarımlarında kullanır. Yeni mekanlar yeni keşif deneyimleri için mimarlarla çalışmak çok karlı bir iştir. Uygun seçimler yapmak uygun dekorasyonları bulmak zor olduğunda bu işi profesyonellerin yapması ger zaman uygun olarak görünmüştür. İç mimar bir bina içinde yeniden tasarlanacak yeri kafasında ve dosyalarında yeni kurulmuş bir bina olarak tasarlar ve kurulu düzeni hiç sayarak yeniden şekillendirir. Herkes mimarların özel zevkleri olduklarını düşünseler de mimarlarda işlerini tasarlanacak yere göre belirlerler ve ona göre hareket ederler. Bireylerin yaşam kalitelerini ve konforlarını öne çıkartmaya yönelik çalışmalarda bulunurlar. Bunun farkına varanlar son yıllarda iç mimarlık uzmanlarına danışmayı ihmal etmiyorlar. Hayatlarını yeniden şekillendiriyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder